4x de beste Elementor thema’s

Inhoudsopgave

Er zijn veel WordPress Elementor thema’s die goed met deze pagebuilder werken. Maar wist je dat Elementor zelf ook een eigen thema heeft ontwikkeld? Met ‘Hello Elementor’ maak je gebruik van alle functionaliteiten van deze pagebuilder. Wil je liever een ander Elementor thema gebruiken? Wij geven je een aantal suggesties.

Hello Elementor theme

Gratis elementor thema's Hello

Eerst nog even over ‘Hello Elementor’. Dit is een thema dat ontwikkeld en verspreid wordt door Elementor zelf. En dat is dan ook meteen het grote voordeel: het werkt 100% goed met Elementor!

Snel en lichtgewicht thema
Het thema is gemaakt voor optimale snelheid van je website. Dat vindt Google Sitespeed leuk! 🙂

Minimalistische styling
Waar andere Elementor thema’s soms vol zitten met bijzondere effecten, speciale lettertypen en overdreven animaties, is Hello Elementor helemaal kaal! Het thema is eigenlijk een leeg canvas waar je helemaal los kunt gaan met je creativiteit.

OceanWP

Gratis elementor thema's OceanWP

OceanWP is speciaal ontworpen voor drag-and-drop pagebuilders als Elementor. Dit thema komt met super veel kant-en-klare websiteontwerpen. Een tekort aan inspiratie? Dan is OceanWP een goede keus!

WooCommerce
OceanWP heeft een hele goede ondersteuning voor WooCommerce. Handig voor als je plannen hebt voor een webshop.

Snelle laadtijden
Net als Hello Elementor is ook OceanWP geoptimaliseerd voor snelle laadtijden en SEO. Hoeven je bezoekers dus niet lang naar je te zoeken!

Astra

Gratis elementor thema's Astra

Net als OceanWP is Astra gebouwd om feilloos te kunnen samenwerken met pagebuilders. Met de WordPress-customizer pas je gemakkelijk de kleuren/lettertypen aan naar hoe jij je website voor je ziet.

SEO-vriendelijk
Ik zeg het tot nu toe ook bij alle andere Elementor thema’s, maar ook voor Astra geldt: het thema is geoptimaliseerd voor websitesnelheid. Het thema bevat weinig code, en is één van de snelste WordPress thema’s.

Klantenservice
Een bijkomend voordeel is dat de klantenservice van Astra enorm goed is. Loop je ergens vast? Dan helpt de helpdesk je weer op weg!

GeneratePress

Gratis elementor thema's GeneratePress

GeneratePress is een lichtgewicht page-builder, ook weer geoptimaliseerd om te werken met pagebuilders. Daarnaast ondersteund het veel plugins als Yoast, WooCommerce, WPML en nog veel meer!

Gemakkelijke lay-outs aanpassingen
In de instellingen vind je veel lay-out knoppen om opvulling, marges, zijbalken en nog veel meer aan te passen. Dit stel je dus gemakkelijk globaal website-breed in.

Genoeg demo-websites
In de bibliotheek-module kies je uit tientallen demo websites voor Elementor. Dit zijn vooral eenvoudige minimalistische ontwerpen. Is dat wat voor jou? Dan is GeneratePress geschikt voor je.

De beste Elementor thema’s voor jou

Als je al ervaring hebt met het bouwen van WordPress websites in Elementor, dan is Hello Elementor wat je zoekt. Ben je nieuw met Elementor, en maak je liever een bestaand template je eigen? Dan is GeneratePress een goede kanshebber voor je.

Gratis elementor thema's Hello Elementor